Historikk – Troppsgymnastikk

Holmen T&T har hevdet seg meget godt innen troppsgymnastikk siden starten. Foruten å være medalje-grossist i Norgesmesterskapene har de også forsynt seg godt av medaljene både i Nordisk- og Europamesterskapene.

Holmen Tropp og Turn

HT&T har en stor konkurranseavdeling innen troppsgymnastikk. Foruten felles rekrutteringsgrunnlag for turn og tropp har klubben en rekke rekrutt-tropper, juniortropper og seniortropper. Det er stor bredde, – også i toppen.

I NM nasjonale klasser junior i 2008 var Holmen Tropp og Turn den klubben som hadde flest kvalifiserte tropper – hele 12 stykker. HT&T vant gull i alle juniorklassene, mens det i seniorklassene ble 2 gull og 1 bronse. Men enda mer imponerende er den store bredden – også i toppen. HT&T hadde 3 tropper blandt de 10 beste  i alle grener i junior-klassen, mens seniorene hadde 2 tropper blandt de 6 beste i alle apparater.

2009 og 2010 ble enda bedre.  Juniorene tok alle gullene og i 2010 også alle sølvene.  I tillegg ble det bronse i ett apparat.  Seniorene vant også alle gull disse 2 årene med bl.a. dobbelt i frittstående begge årene.  Det ble også flere sølv og bronse for seniorene.

I både 2012 og 2013 har HT&T forsynt seg svært grovt av medalje-bordet bl.a i 2012 tok HT&T 17 av 18 gull.

Denne trenden har fortsatt i 2013 – 2015.   Holmen T&T er medalje-grossist i NM nasjonale klasser.

I teamgym har Holmen Tropp og Turn flere tropper både for herrer, damer og mix. Disse er blant landets beste tropper og i NM 2008 vant seniorene suverene gull i alle klassene: herrer senior, kvinner senior og miks senior.  Det ble sølv i Europamesterskapet i miks-klassen.  Juniorene fulgte opp de flotte resultatene med 2 gull av to mulige. Klare seire til kvinner og miks.  Kvinne-troppen tok også en flott sølv i nordisk mesterskap og miks 5. plass.

2009 og 2010 ble fulgt opp like bra.  Det ble gull i alle klassene man stilte; herrer og miks for senior og damer og miks for junior.  Juniorene ble nordiske mestere i miks-klassen i 2010.  Glimrende!

Høydepunktet ble EM hvor miks-laget junior og miks-laget senior ble EUROPAMESTERE.  I tillegg tok herrene bronse.

2011-2015 har vært også meget gode år.  Det har blitt mange medaljer både i NM og internasjonalt.  I 2014 tok Holmen hjem vandrepokalen for Nordisk mesterskap teamgym junior miks,- etter å ha vunnet både i 2010,2012 og 2014 – 3 x på rad.