Hva er RG?

RG er en idrett man forbinder med ynde og eleganse.

Rytmisk gymnastikk er en sport hvor individuelle utøvere eller tropper utfører program med ett av fem redskaper: ball, køller, ring, bånd (vimpel) og tau. Programmet kombinerer elementer av ballett, turn, dans, særegne elementer i rytmisk gymnastikk og mye mer. Dette utføres i samhandling med redskapsteknikk og i ett med musikken.

Rytmisk Gymnastikk (RG) har sitt utspring i gamle Sovjet på begynnelsen av 1940-tallet. Idretten spredte seg til Europa på 1950-tallet, og det første VM ble arrangert i Budapest i 1963.

Til Norge kom idretten først på slutten av 1960-tallet, etter at VM ble holdt i København i 1967. Idretten het på denne tiden Gymnastique Modern, og ble raskt en populær gren innen turn. I 1980 skiftet man navn til Rytmisk Sportsgymnastikk (RS), deretter kom enda en navneendring i 2004, Rytmisk Gymnastikk (RG).

Internasjonalt har land som Russland og Bulgaria vært ledende nasjoner innen RG. Alle sammenlagt VM-titler frem til i dag er tatt av gymnaster fra disse landene samt Ukraina. Spania og Tyskland har vært best i Vest-Europa. Ukraina og Polen og Ungarn er også sterke nasjoner innenfor sporten.

RG kom individuelt med i De Olympiske Leker i 1984, og i 1996 ble tropp tatt med i programmet. Norge har en gang vært representert i de Olympiske Leker, det var i 1984 da Schirin Zorriassateiny fra Rustad ble nr 19.

Holmen Tropp og Turn

Holmen Tropp og Turn har tilbud innen RG . RG har egne åpne partier i tillegg til lukkede konkurranse-partier.  Det trenes etter alder og nivå.  RG passer godt til jenter som liker dans og ballett.