Mari Norgesmester i bom

Til tross for at Holmen Tropp og Turn sine utøvere i NM junior var unge og uerfarne var laget blant favorittene i lagkonkurransen. Det ble en bra NM helg.

13015310_1009810899104232_2414020061966281502_nMari kom hjem som Norgesmester i bom. Michelle fikk bronse i hopp, og vi hadde mange gode plasseringer i finalen og mangekampen. Konkurransen var også siste kvalifisering til Nordisk mesterskap for junior.

4 spente junior-jenter reiste fredag formiddag til Stavanger.  Den offisielle treningen på fredag gikk stort sett bra, selv om Anne slet med en vond tå.  Dumt å sparke borti noe på skolen samme uke som det er NM.  Først ut i ilden var Michelle og Åsne.   Michelle har gjort store fremskritt de siste 2 måneder, men hva med nervene?   Hun kjørte gjennom  konkurransen uten store klikk og ble nr. 15.  Hun kvalifiserte seg også til finalen i hopp og reserve i frittstående.  Åsne fikk ikke delta i skranke pga. for sen godkjenning av øvelsen. Synd fordi hun har hjulpet laget mange poeng i skranke, da hun vant NC i skranke for 1 uke siden.  I bom ble det litt nerver og ett fall og underkjent hoppserie var nok ikke helt det Åsne hadde planlagt.  Det ble også ett fall i hopp, mens i frittstående kjørte hun glimrende.  Hun fikk reserveplass i frittstående til finalene.  Hun viste at hun ville hevdet seg godt i 4-kamp, og hun ser nok allerede fremover til neste år.

I seedet pulje kjørte Mari og Anne.  Begge hoppet godt og kjørte fin skranke.  Anne kvalifiserte seg til finalen både i hopp og skranke.  Mari kom også til finalen i skranke og første reserve i hopp.  I bom spilte nervene Anne ett puss, og det ble 3 turer i gulvet.  Heldigvis kom hun sterkt tilbake og kjørte ett flott frittstående.  Det ble finaleplass i frittstående.  Mari kjørte god bom og flott frittstående med mye energi.  Det ble finaleplass i begge apparatene.   Gleden var stor når resultatlisten var klar og Mari hadde tatt bronsen i sitt første NM junior. Anne ble nr. 7 .

I lagkonkurransen ble det et suverent sølv, bak Nidaros.

Søndag var det klar for NM enkeltapparater. De 6 beste fra kvalifiseringen  i hvert apparat fikk delta. Vi hadde 2 jenter i finalen i hopp og Michelle hoppet til bronse og Anne ble nr. 4.  Hipp hurra.  I skranke ble det ett fall på Anne i finalen og sjette plass.  Mari ble nr. 5.  I bom var Mari først ut og kjørte fint igjennom øvelsen sin.  Så måtte hun stå og se på de andre 5 med sommerfuglene hoppet rundt i magen.  Da sistemann landet kunne Mari og trenerne slippe jubelen løs.  Hun var blitt Norgesmester!  Siste apparat var frittstående.  Mari kjørte bra og ble nr. 4 (kun 0,1 fra bronse)   Anne ble nr. 6.  Vi gratulerer flotte junior-jenter og trenerteamet med et godt NM og gleder oss allerede til neste år.