Praktiske opplysninger

Hva skal jeg ha på meg på trening? Hvor får jeg kjøpt turndrakt? Når er det ferie? Her får du praktisk informasjon

Turn og sikkerhet.

Turn er en idrett som krever disiplin bl.a pga. sikkerhet.  Det er viktig å bruke inne-stemme, lytte til trenerne og være rolig i gruppen slik at man har fokus på de arbeidsoppgavene man får.  Disiplin og sikkerhet er viktig av to hovedårsaker:

  1. Man skal lære de grunnleggende ferdighetene riktig, slik at man slipper «hull» i grunnmuren. Da kan man utvikle seg lenger.

2)       Det er mange barn som trener sammen. Viktig å ha ro og følge beskjeder slik at man unngår å

skade seg selv, andre eller utstyret.

Det er også retningslinjer i forhold til hva barnet bør ha på seg etc.

Vi vil informere foresatte hvis en utøver forstyrrer treningen for andre.  Hvis dette er gjentagende over lengre periode vil vi prøve å finne en løsning sammen med foresatte.

 

Elle.no Treningsklær

Hva skal barn og ungdom ha på seg på trening?

Dette vil variere fra alder og hva man har.  T-skjorte og short, tights og T-skjorte, joggebukse og T-skjorte eller turndrakt med shorts eller tights.  Bruk gjerne sokker.

Har man fotsopp må man ha på sokker.

Det kan være lurt å ha  joggebukse eller collegegenser på oppvarming, spesielt i kalde årstider.

Ikke joggesko eller innesko.
Det er IKKE lov å ha utesko inne i hallen i Holmen Turnhall eller i  Holmen idrettshall (hele hallen nede med grå flate)

Vi ber om at foresatte ikke går inn i Lille turnhall og Grendehuset med utesko pga. hygiene.

Smykker og langt hår

Alle som har langt år skal ha håret i hestehale eller musefletter.  Er håret veldig langt bør det flettes.  Det er ikke lov å ha klokke, skarpe gjenstander som belter, armring og ringer med stener.  Små øredobber er lov, men vi anbefaler ikke «ringer» i ørene.  Det kan være smertefullt hvis man hekter seg bort i noe, for både trener og utøver.

Drikke, mat og snus

Det er ikke lov å ha mat eller snacks inne i hallene.  Det  er ikke lov å spise inne i noen av hallene.  Normalt er det ikke behov for matinntak/snacks under en vanlig trening.  Det er kun lov med vann under trening.  Vannflaskene skal oppbevares på anvist sted i de ulike hallene.  Det skal aldri være flasker «som ligger og slenger» ved apparatene.  Det er farlig for andre utøvere og trenere som kan vrikke benet etc.  Sjekk at flasken er alltid lukket når du setter den fra deg.  Det er store flater som er teppebelagt.

Vi har snus-frie haller.  Utøvere har ikke lov å bruke tyggegummi eller snus inne i Holmen Turnhall, Grendehuset eller Lille turnhall.

Hvor får vi kjøpt drakter?

Vanlige drakter til barn får man kjøpt i mange sportsbutikker. Det er også mye drakter og annet sportsutstyr å få kjøpt på nettet og hos H&M. Det er også salg av turndrakter på enkelte arrangement.

Feriedager

Uke  8 og 40 er stengt pga. vinterferie og høstferie. Det er ikke trening i påsken eller på røde dager.  Sjekk artikkelen som heter «timeplan og hva koster det?»